Tuesday, December 24, 2013

Gazeificarea, nearzand in mod direct lemnele, ci utilizind gazele continute de acestea, permite o in


Centrale Termice Boilere Panouri solare Calorifere-Radiatoare-Convectoare Seminee - Sobe Incalzire in pardoseala Armaturi Tevi / Izolatii arational Alimentare cu Apa / Instalatii Hidraulice Generatoare de abur / Cazane ulei Elemente de Automatizari Climatizare, Ventilare si Tratare aer Incalzitoare terase Ventilatoare industriale si casnice Fose septice - Epurare apa Piscine, Cazi Hidromasaj si Saune Piese de schimb Centrale Termice Contoare si Apometre Aparate aer conditionat Casa si gradina
Cod arational produs: ARCREGOVENT150R Producator: ARCA Categorii: Centrale termice pe lemne REGOVENT Cod producator: RV150R Greutate reala [kg]: 1700 Putere utila maxima[kW]: 142 Putere utila minima[kW]: 102 Putere maxima in focar[kW]: 174 Capacitate cazan[l]: 260 Pierderi de sarcina circuit arational apa[mbar]: 12 Pierderi de sarcina circuit fum[mbar]: 0.05 Presiune arational maxima[bar]: 4 Volum camera de combustie[l]: 770 Deschidere orificiu arational de incarcare[mm]: 400 Lungime max trunchi lemn[mm]: arational 1250 LxIxA[mm]: 930x1990x1770 Racord tur/retur [toli]: 2 Racord golire[toli]: 1 Racord schimbator[toli]: 3/4 Racord teaca sonda tur/retur [toli]: 1/2 Racord arational cos de fum [mm]: 2x180 Racord vas de expansiune[toli]: 1 1/4 Pret cu TVA 24%: 84.365 lei 67.492 lei sau 6909 RON / luna (*detalii rate)
Centralele termice pe lemne au la baza functionarii sale principiul gazeificarii (sau distilarii) lemnelor. Combustibilul solid, pus in incaperea superioara a centralei (magazia de lemne), in contact cu jarul produs pe gratar da nastere la gaze care, combinandu-se cu aerul comburant (aerul primar) creeaza un amestec combustibil. Acest amestec este aspirat prin despicaturile gratarului in zona inferioara a focarului (zona de schimb), unde va creea caracteristica “flacara rasturnata”.
Gazeificarea, nearzand in mod direct lemnele, ci utilizind gazele continute de acestea, permite o intrebuintare completa a combustibilului solid ceea ce inseamna un randament ridicat de combustie si un impact ambiental foarte slab datorita absentei in fum a elementelor nearse si a substantelor nocive. Centrala termice pe lemne Regovent a fost studiata pentru a limita cat mai mult efectele negative ale condensului acid. Focarul are 8 mm grosime si nu prezinta in zona superioara a magaziei arational de lemne nici un cordon de sudura ; in plus , peretii anterior si posterior sunt protejati de un strat de ciment refractar si nu sunt traversati de apa (pereti uscati ) CENTRALE TERMICE PE LEMNE REGOVENT ARCA CALDAIE - DATE TEHNICE Click pe imagine pentru a mari CENTRALE TERMICE PE LEMNE REGOVENT ARCA CALDAIE - ELEMENTE
1. MAGAZIA DE LEMNE Este rezervorul centralei termice pe lemne . In aceasta incapere ce se gaseste in partea superioara arational a centralei termice pe lemne sunt incarcate trunchiurile de lemn , dupa ce s-a prevazut la aprinderea si producerea relativa a jarului.
2. PIATRA PRINCIPALA SI ELEMENTELE GRATARULUI In partea centrala, intre magazia de lemne si zona inferioara de schimb este pozitionata piatra principala din ciment refractar, care prezinta pe mijloc o despicatura longitudinala cu o scobitura ce adaposteste gratarul. Gratarul este compus din elemente realizate din fonta cu crom, avand functia de a sustine jarul si de a permite arational trecerea gazului combustibil prin fantele centrale.
3. ZONA DE SCHIMB arational SI CATALIZATORUL Gazul de lemn, trecand printre elementele gratarului, produce o flacara, care , dezvoltandu-se in jos, atinge usor catalizatorul, realizat din fonta aliata cu crom. Flacara, trecand printr-o zona cu temperatura ridicata, favorizeaza eliminarea particulelor de carbon ramase nearse. Gazele combustiei, traversand zona de schimb, cedeaza caldura apei.
         1 Perete frontal uscat          2 Perete posterior uscat          3 Ventilator          4 Modulator          5 Reglare aer primar          6 Reglare aer secundar          7 Schimbator sanitar (doar versiunea SA)
4. CUTIA DE FUM SI VENTILATORUL Gazele din combustie, dupa ce au cedat energie apei, sunt adunate in cutia colectoare de fum, asezata in partea posterioara a centralei. arational In camera de fum se afla ventilatorul, cu axe verticale, compus din motor electric si rotativ. Ventilatorul este usor de intretinut, arational fiind fixat cu piulite cu aripioare. arational
5. GRUPUL DE DISTRIBUTIE A AERULUI In partea frontala a centralei termice pe lemne , intre usile superioara si inferioara, este situata arational priza de aer comburent. Conducta de aspiratie a aerului este prevazuta cu o clapeta interna ce cade gravitational, care se inchide la oprirea ventilatorului, si de un obturator arational extern cu comanda termostatica. Aerul care intra in centrala termica pe lemne se imparte in primar si secundar. Aerul primar merge la magazia de lemne si ame

No comments:

Post a Comment